Dil, insanlar arasındaki iletişimin baş aktörüdür. Kişinin dili kullanma şekli kişinin eğitim seviyesi, yaşadığı çevre, ailesel yapı ve bir kısım kişisel özellikleri gibi pek çok konuda ipuçları verir. Dile hakim olmak ve doğru kullanmak, insanlarla sağlamış olduğumuz iletişimin daha güçlü olmasına ve sağlıklı ilişkiler kurmamıza sebep olur.
Diksiyon, konuşulan dilin özelliklerini ve kullanılma biçimini inceler. Diksiyon çalışmaları kişiye dilimini en doğru ve etkin biçimde kullanmayı öğretir.
Sunum hazırlamak ve topluluk önünde sunum yapmak, okul ve iş hayatının vazgeçilmez unsurlarından biridir. Ancak, “Topluluk Önünde Konuşmak” fikri halen pek çok insanın en büyük korkusudur.
Bu korkuyu yenebilmek ve başarılı sunumlar yapabilmek için önce iyi bir hazırlık dönemi geçirilmelidir. Bu dönemde, yapılacak sunumla ilgili bilgiler toplanmalı; sunuma dair kaygı ve sorunlar not edilmeli, bunlar sınıflandırılmalı ve sırasıyla gözden geçirilerek üstesinden gelme yolları aranmalıdır.
Çünkü “Güzel ve Etkili Konuşma” , fikirlerimizin diğer kişilere iletiminde en önemli araçtır. Fikirlerini güzel ve etkili bir konuşmayla aktarabilen kişiler, aynı zamanda topluluğu fikirleri ile etkileme yolunda diğerlerinden birkaç adım öndedirler. İkna kabiliyeti düşük, etkili ve güzel konuşma yeteneğinden yoksun olanların fikirleri, çoğu kez uygulamaya bile konmaz.
Sanart Kültür ve Sanat Merkezi, “Diksiyon ve Etkin Sunum Yöntemleri” programı ile uzman eğitimcilerimizin rehberliğinde; iş hayatında ve günlük hayatta yaşayabileceğiniz iletişim problemlerinin çözülmesine yardımcı olmakta, “Güzel ve Etkili” konuşan, öz güveni yüksek, başarılı sunumlara imza atan bireyler yetiştirmektedir.
Diksiyon ve Etkin Sunum Yöntemleri ders programımız;
SES KALİTESİ VE KONTROLÜ
- Ses Enstrümanını Tanıma
- Diş, Dudak ve Çene Özellikleri
- Anlaşılırlık ve Duyulurluk
- Ses ve Soluk İlişkisi
- Tonlama Çalışmaları
DİKSİYON
- Dilimizin Özellikleri
- Vurgu
- Ulama
- Noktalama
- Entonasyon
SUNUM SÜRECİ
- Zihinsel Süreç, Tasarım Süreci
- Hazırlık Aşamaları
ZAMAN YÖNETİMİ
- Sunumu Bölümleme (giriş, gelişme, sonuç ve soru-cevap)
- Prova Çalışmaları
- Topluluk Karşısında Sunum Korkusunu Aşma
HEYECAN KONTROLÜ
- Heyecan ve Soluk İlişkisi
- Soluk Denetimi
- Heyecan Yönetimi
BEDEN DİLİ
- Göz Teması
- Ayaklar, Alt Beden ve Kol Hareketleri
- Giyim Kuşam
EKİPMAN KULLANIMI
- Mikrofon Kullanımı
- Kamera Kullanımı
- Kürsü Hakimiyeti
şeklindedir.
Çalışmalarımız bireysel olarak ve gruplar halinde yapılmaktadır.
Ön kayıt için tıklayınız