ALİ ÖZTÜRK İLE KLASİK VE LATİN GİTAR DERSLERİ

Latin gitar çalışmalarımızda Latin müziğine özgü gitar teknikleri, Güney Amerika ülkelerine ait müzikal örneklemeler, dönemsel bilgiler ve dansları ile beraber  verilmektedir.

Eğitimdeki temel prensip klasik gitar teknik ve repertuvarı olmasının yanı sıra, Latin Amerika ülkelerinin dans ve müziklerinden örneklemeler ile teknik altyapı ve armonik bilgi pekiştirilmektedir.

Ali Öztürk 

Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Hidrojeoloji Mühendisliği bölümünde okuduğu yıllarda gitarla tanıştı. İlk derslerini Sinan Mimar’dan aldı. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü’ nde eğitimine devam etti.

D.E.Ü. G.S.F. Müzik bilimlerinde okuduğu yıllarda, Mehmet Gürgün ile klasik gitar çalışmalarına başladı. Turgut Aldemir ve Ali Hoca’dan armoni ve konturpuan dersleri aldı. Daha sonra Carlo Domeniconi, Ricardo Moyano, Jorge Cardoso gibi ustalarla da çalışma fırsatı buldu.

Solo ve grup olarak pek çok yerde konserler verdi. 1993 yılında Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde misafir sanatçı olarak çaldı. 1993 ile 2004 yılları arasında TRT’de yayınlanan Müzik Mozaik adlı program için solo ve grup olarak klasik ve dünya müzikleri edebiyatından çeşitli eserler seslendirdi. 1996 yılında Flüt sanatçısı olan ağabeyi Hüsrev Öztürk ile D.E.Ü.  Sabancı Kültür Sarayı’ nda Flüt – Gitar Resitalini gerçekleştirdi.

1997 yılında İzmir’de Sanart Kültür ve Sanat Merkezini kurdu. Arjantinli gitar sanatçısı Ricardo Moyano ile İzmir ve Eskişehir’de beraber çaldılar. 2005 – 2006 konser sezonunda Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve 2008 – 2009 konser sezonunda Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde Jorge CARDOSO’ nun SUİTE İNDİANA adlı eserini Ricardo MOYANO ile beraber seslendirdi. 2008 – 2013 yılları arasında İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin düzenlediği “İzmir Sanat Konser Programları”nda yer aldı.

Halen kendi kurmuş olduğu Sanart Kültür ve Sanat Merkezi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri bölümünde klasik ve latin gitar dersleri vermeye devam etmekte, klasik gitar için halk müziği uyarlamaları ve oda müziği için düzenlemeler yapmaktadır.  

 

 

 
Çocuk koroları sosyal yapıları itibari ile bireye; kendine güvenme, kendini etkin kılma, kaliteli zaman geçirme, zamanı iyi değerlendirme, programlı yaşama bilincine ulaşma, birlikte iş yapabilme, çok boyutlu düşünebilme, örgütlenme, bir yönetim etrafında düşünceleri oluşturma ve paylaşma, duygulu ve duyarlı olma,

Sakin şehir – Cittaslow’un ülkemizdeki başkenti olarak bilinen İzmir’in Seferihisar ilçesi 16 – 19 Ağustos tarihleri arasında muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Seferihisar’ın şirin mahallesi Sığacık’ta

Genç gitar ustası Ayşegül Koca 13 - 15 Nisan 2017 tarihlerinde Sanart Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek olan atölye çalışması ile İzmir' li müzik severlerle buluşacak. Sanatçının atölye programı 13 Nisan 2017 Perşembe günü saat 12 00 de bireysel çalışmalar ile başlayacak ve 15 Nisan 2017 akşamı sona erecektir. Klasik gitarın genç yeteneklerinden Ayşegül Koca, yurt içi ve yurt dışında pek çok yarışmada birincilik ödüllerinin sahibi olmuş

Arjantin' li gitar ustası Ricardo Moyano 21 - 22 Ocak 2017 tarihlerinde Sanart Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek olan atölye çalışması ile İzmir' li müzik severlerle buluşacak.

Usta keman sanatçısı ve eğitmen Tolga Akın, Sanart Kültür ve Sanat Merkezi'nde amatör ve profesyonel müzisyenlere yönelik olarak keman dersi programına başlamıştır.

İzmir Kültür Sanat ve Spor Yaz Kampı bu yıl, 21 Haziran - 30 Haziran 2018 tarihleri arasında, Seferihisar Club Resort Atlantis'te yapılacaktır.

Sanart Kültür ve Sanat Merkezi’nde Yaratıcı Drama çalışmaları başlıyor! Yaratıcı Drama çalışmalarında hedefimiz, çocuğun her alanda gelişimine katkı sağlamak ve gelişimini desteklemektir. Bilindiği üzere Yaratıcı Drama,

Sanart Kültür ve Sanat Merkezi’nde Opera Solist Sanatçısı ve Şan Pedagogu Aşkın Metiner tarafından uygulanmakta olan "FONKSİYONEL SES EĞİTİMİ" programı başlıyor! Ses sağlığının çok önemli olduğuna dikkat çeken Aşkın Metiner;

Nota ve tab bölümümüz yenilendi. Sitemize üye olarak, sizler için seçtiğimiz nota ve tab'lara ulaşabilirsiniz.


 
Kullanıcı Adı :
Şifre :