Keman ailesinin ikinci üyesi viyola, görünüşte kemandan biraz daha büyüktür. Notaları üçüncü çizgi ‘do’ anahtarı ile yazılır. İnce seslerde ‘sol’ anahtarı kullanılır. Yapı olarak kemandan pek farkı bulunmayan viyolanın da dört teli vardır ve tam beşli aralıklarla DO, SOL, RE, LA olarak akort edilir.
Viyola teknik açıdan kemana çok benzer. Parmak ve yay tekniği, pozisyonlar ve değişik ses renklerini elde etme yöntemleri kemandan farksızdır. Ancak viyolanın genelde koyu, derin ve gizemli bir ses rengi vardır. Viyolaya, orkestrada armoni eşliğinin orta partilerini seslendirme görevi verilir. Çünkü viyolanın ses alanı, orkestranın ses alanının tam ortasındadır. Kimi zaman özelliklerinden faydalanmak için bu çalgıya karakteristik ezgileri seslendirme görevi de verilir.
Viyola eğitimi, klasik batı müziği kökenli olmalıdır. Böylece Viyola öğrenen kişi en doğru teknik, müzikal ve kuramsal bilgilere sahip olabilir, daha sonra ilgi alanına göre istediği tarzdaki müziğe yönelebilir.
Viyola derslerimize, her teknik seviyeden sanat sever katılabilir.
Çalışmalarımızda amaç, öğrenciye doğru bir teknik, müzikal bilgi ve kültür, çağdaş ve ilerici bir sanat anlayışı sunmaktır.
Dersler, bireysel ya da ikili grup çalışmaları şeklinde yapılmaktadır. Bu çalışmaların yanı sıra öğrenciler, teorik derslerle (solfej ve müzik teorisi) desteklenmekte, böylece daha sağlam bir altyapı ile enstrüman eğitimlerini sürdürmektedirler.
Ön kayıt için tıklayınız