AŞKIN METİNER İLE ŞAN DERSLERİ

Sanart Kültür ve Sanat Merkezi’nde Opera Solist Sanatçısı ve Şan Pedagogu Aşkın Metiner tarafından uygulanmakta olan "FONKSİYONEL SES EĞİTİMİ" programı başlıyor.

Aşkın Metiner

İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı.

1976 yılında İstanbul Devlet Konservatuvarı’na girerek bas Mustafa İktu ve Prof. Güzin Gürel’in öğrencisi oldu.

1979 yılında Avusturya Hükümeti’nden verilen bursla Salzburg Mozart Müzik Akademisi’ne gönderildi.

1983 yılında İstanbul’da düzenlenen 3.Ulusal Müzik Yarışması Şan dalında üçüncülük derecesi olan “Roche” ödülünü kazandı.

1984 yılında konservatuvarı bitirerek İstanbul Devlet Operası’na atandı; burada çok sayıda operalarda solist rolleri üstlendi. Bu kurumda 1987 yılına kadar çalıştı.

Her yıl Avusturya Konsolosluğu’nda dinletiler sundu. Ayrıca Alman müzik grubu ile birlikte çeşitli konserlere katıldı. Herzogenberg’in “Noel Oratoryosu”nu seslendirdi; Kurt Weill’ın “Anna’nın Yedi Günahı” adlı sahne kantatını sergiledi.

1988 yılında İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı olarak çalışmaya başladı.

1990 yılında Pavol Virag eşliğinde İzmir’de bir Lied resitali verdi.

1990-1993 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Ses Eğitimi” öğretmeni olarak görev yaptı.

1993 yılında Ömür Bütev eşliğinde Avusturya Konsolosluğu’nda verdiği başarılı bir resital ile Avusturya Hükümeti’nden davet alarak Mozart Müzik Akademisi’nde çalışmalar yaptı, konser programlarında yer aldı.

1996 yılında Rayna Popova eşliğinde Avusturya Konsolosluğu Palas -Yeniköy’de bir konser verdi.

Mimar Sinan Üniversitesi Opera Yüksek Lisans eğitimini Şan Pedagojisi üzerine yapıp 1999 yılında (19.Yüzyıl Romantik dönemde Alman Lied sanatı ve Franz Schubert ) tez konusu ile tamamladı. Aynı yıl Rayna Popova eşliğinde İtalyan Kültür Merkezinde bir resital verdi.

1998 -2000 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi K.B.B. Ana Bilim Dalı Foniatri ünitesinde speech terapist ve logoped olarak çalıştı.

1997 yılında “İstanbul – Akademi” dershanesi şan bölümünün alt yapısını, bilimsel bir eğitim anlayışıyla yeniden yapılandırdı. Burada 2001 yılına kadar ses eğitmeni olarak çalışıp, birçok sanatçının yetişmesini sağladı.

Çeşitli sanatçıların albüm çalışmalarında supervisor olarak yer aldı. Aynı zamanda İzmir Buca Belediyesi fahri müzik danışmanlığını ve kurumun yedi yıldır düzenlediği müzik yarışmalarında da jüri üyeliği yaptı.

2000 – 2006 yılları arasında TOBAV vakfında ses eğitmenliği yapmıştır; aynı yıl Sanart Kültür ve Sanat Merkezi’nde ses eğitmenliğine başlamış ve halen Sanart Kültür ve Sanat Merkezi’nde çalışmalarını sürdürmektedir.
Sanatçı Bakü’de ”Kapellhaus” konser salonunda 24 Eylül 2005 tarihinde Azerbaycan Türk Büyükelçiliği’nin davetlisi olarak Türkiye’yi başarıyla temsil etmiştir. Konserde Alman Lied sanatından, Rus romanslarından örnekler vermiş, Türk bestecilerini ve yapıtlarını açıklamalı olarak tanıtmış ve seslendirmiştir. Ayrıca Azerbaycan bestecilerine ait şarkılardan oluşan bir repertuarla da büyük ilgi görmüştür. Konserde sanatçıya Azerbaycanlı sanatçılardan piyanist Elnare Mecidova ve tarda Rufat Hasanov eşlik etmişlerdir.

2006 yılında Mersin Devlet Operası Müdürlüğü’nden davet alarak, kurumda iki hafta süreyle bir şan semineri vermiştir.

28 Mayıs 2007 ve 2008 yılında İzmir’de düzenlenen Azerbaycan Bağımsızlık Günü kutlamaları çerçevesindeki bu konserlere, Azerbaycanlı sanatçı piyanist Cemile Cabbarova ile birlikte, klasik Azerbaycan şarkılarından oluşan bir programla katılmıştır.

2007 yılında solist sanatçılığının yanı sıra İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce şan pedagogu olarak görevlendirilmiştir.

2010 yılında bu konudaki çalışmaları başarılı bulunarak teknik kurulca değerlendirilmiş ve şan pedagogu kadrosuna atanmıştır. Ayrıca solist sanatçı olarak da görevlendirilmesi sürdürülmektedir.

27 Mayıs 2014 tarihinde İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra sahnesinde sanatçı öğrencileriyle birlikte “Geçmişten Günümüze” isimli başarılı bir konser gerçekleştirmiştir.

28 Kasım 2014 tarihinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün Mardin’de düzenlediği turneye katılmış, Ankara ve İzmir Devlet Operası sanatçılarının birlikte katılımı ile düzenlenen ”Mardin Özel Konseri” programında solist sanatçı olarak yer almıştır.

01 Temmuz 2015 tarihinde Viyana ‘da bir hafta süreyle ” Workshop ”düzenlemiştir. Bu çalışmalara katılan Viyana Devlet Operası stajyer sanatçılarına ”Fonksiyonel Ses Eğitimi” üzerine dersler vermiştir.

 

 

 
Çocuk koroları sosyal yapıları itibari ile bireye; kendine güvenme, kendini etkin kılma, kaliteli zaman geçirme, zamanı iyi değerlendirme, programlı yaşama bilincine ulaşma, birlikte iş yapabilme, çok boyutlu düşünebilme, örgütlenme, bir yönetim etrafında düşünceleri oluşturma ve paylaşma, duygulu ve duyarlı olma,

Sakin şehir – Cittaslow’un ülkemizdeki başkenti olarak bilinen İzmir’in Seferihisar ilçesi 16 – 19 Ağustos tarihleri arasında muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Seferihisar’ın şirin mahallesi Sığacık’ta

Genç gitar ustası Ayşegül Koca 13 - 15 Nisan 2017 tarihlerinde Sanart Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek olan atölye çalışması ile İzmir' li müzik severlerle buluşacak. Sanatçının atölye programı 13 Nisan 2017 Perşembe günü saat 12 00 de bireysel çalışmalar ile başlayacak ve 15 Nisan 2017 akşamı sona erecektir. Klasik gitarın genç yeteneklerinden Ayşegül Koca, yurt içi ve yurt dışında pek çok yarışmada birincilik ödüllerinin sahibi olmuş

Arjantin' li gitar ustası Ricardo Moyano 21 - 22 Ocak 2017 tarihlerinde Sanart Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek olan atölye çalışması ile İzmir' li müzik severlerle buluşacak.

Usta keman sanatçısı ve eğitmen Tolga Akın, Sanart Kültür ve Sanat Merkezi'nde amatör ve profesyonel müzisyenlere yönelik olarak keman dersi programına başlamıştır.

İzmir Kültür Sanat ve Spor Yaz Kampı bu yıl, 21 Haziran - 30 Haziran 2018 tarihleri arasında, Seferihisar Club Resort Atlantis'te yapılacaktır.

Sanart Kültür ve Sanat Merkezi’nde Yaratıcı Drama çalışmaları başlıyor! Yaratıcı Drama çalışmalarında hedefimiz, çocuğun her alanda gelişimine katkı sağlamak ve gelişimini desteklemektir. Bilindiği üzere Yaratıcı Drama,

Sanart Kültür ve Sanat Merkezi’nde Opera Solist Sanatçısı ve Şan Pedagogu Aşkın Metiner tarafından uygulanmakta olan "FONKSİYONEL SES EĞİTİMİ" programı başlıyor! Ses sağlığının çok önemli olduğuna dikkat çeken Aşkın Metiner;

Nota ve tab bölümümüz yenilendi. Sitemize üye olarak, sizler için seçtiğimiz nota ve tab'lara ulaşabilirsiniz.


 
Kullanıcı Adı :
Şifre :